saya jumpa ini di alam maya!

Penat membaca tentang bakteria dan antibiotik saya ambil keputusan untuk keluar ambil angin di alam maya. klik punye klik punya klik terjumpa artikel ni di salah satu blog yg saya terbaca:

Siapa suka main facebook?Saya!yes aku pun salah seorang peminat setia facebook.Hari masa aku menyinggah kat kedai buku popular aku beli majalah Al-Islam.Tertarik tentang artikel Natrah.Tapi tak sangka aku ada terjumpa artikel mengenai facebook dan amat memeranjatkan tajuk artikel tersebut ialah Zuckerberg(gambar di atas) guna facebook untuk bunuh Palestin…siapa lelaki ini dan bagaimana membunuh rakyat Palestin?

(x berjaya copy gambar)

Mari kita kenal dengan Zuckerberg :

1.Mark Zuckerberg ialah pencipta facebook.

2.Dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs Ferry,Westchester Country,New York.

3.Semasa menuntut di Universiti Harvard beliau telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran.

4.Majalah TIME telah mengiktiraf beliau dalam ranking ke-52 daripada 101 tokoh antara tokoh paling berpengaruh dunia 2008,sebaris dengan Barrack Obama.

5.Majalah Forbes Top 400 menyenaraikannya sebagai individu ke 321 terkaya Amerika daripada 400 individu lain pada 2008.

6.individu termuda disenaraikan dalam majalah Forbes semasa berusia 24 tahun dengan mempunyai kekayaan peribadi ketika itu sebanyak USD 1.5 billion.

7.Merupakan seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika Utara,Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi)

Apakah itu AEPI?

1.Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudi.

2.Juga bertujuan mengekal dan menguatkan hubungan sesama Yahudi di peringkat sekolah tinggi dan pekerjaan.

3.Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga dari sudut nilai,etika,dan menyiapkan para peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi Yahudi pada masa depan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4.Berkait rapat secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel.

5.Berkait rapat dengan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC,Hillel,Israel on Campus Coalition,Aish HaTorah,Chabad on Campus,Hasbara Fellowships,B’inai Brith International,Shaare Zedek,Chai Lifeline,Holocaust Museum,dan Gift of Life.

Dan tahukah anda bahawa keuntungan facebook melaui Rizki menyatakan datangnya daripada iklan yang pelbagai.Jika dalam masa satu hari ada 1000 orang yang klik pada iklan di facebook,pendapatan yang diperoleh ialah $500.Itu baru satu iklan,cuba bayangkan jika 10 dan 20 iklan.Kiralah sendiri…Lebih malang lagi wang ini juga ada disalirkan untuk membiayai peperangan di Gaza.Dengan klik sahaja kita juga PEMBUNUH ORANG PALESTIN…Camne?aku pun addict gak..hmm..Kita perlu berhenti guna…pelan2 pun takpa..asalkan kita kena berhenti….

Allahua’lam
terima kasih kepada yg menulis artikel ini.
masa IPK hari tu, waktu pembentangan ghuzwatul fikr, kami telah bersetuju bahawa perang saraf bukan lagi 5s dan 4 f, tapi 5s dan 5 f, satu tambahan huruf  f  lagi tak lain dan tak bukan dari ‘facebook’

pandai2 la fiker sendiri bila guna facebook.

0 Responses to “saya jumpa ini di alam maya!”



  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Dakwah kita diam dari bicara, riuh dengan kerja.
Sesekali kita bersuara, biarlah ia menggegar jiwa.

Sebarang artikel di sini boleh disebarkan insyaAllah

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 9 other followers


%d bloggers like this: